Planificarea jocurilor demonstrative

planificarea-jocurilor-demonstrative_1

Daca intereseaza reusita jocurilor demonstrative, ele trebuie planificate cu suficient de mult timp inainte si trebuie indeplinite urmatoarele cerinte importante:

Primele jocuri demonstrative trebuie planificate cu 4-5 saptamani inainte de „Perioada competitionala 1”, concret inceputul campionatului. Vom avea astfel suficient timp pentru:

  • a imbunatati unele procedee sau combinatii tactice;
  • a incerca diferiti jucatori in anumite compartimente;
  • a verifica compatibilitatea de joc dintre unii jucatori individuali sau grupuri de jucatori;
  • a imbunatati viteza specifica, puterea si rezistenta la toti jucatorii.

 

Selectia echipelor care vor juca in aceasta faza a planului anual este extrem de importanta. Se va incepe cu echipele care nu sunt o amenintare serioasa pentru propria echipa, si apoi se creste progresiv calitatea. Ultimele doua, maximum trei meciuri trebuie sa fie contra unor echipe de acelasi calibru.

 Este important sa se planifice primele 1-2 jocuri demonstrative contra unor echipe cu o competenta tactica mai redusa; vom avea posibilitatea sa verificam tactica echipei, mai ales noile scheme, impotriva unei echipe cu mai putine calitati. In acest fel, probabilitatea reusitei anumitor deprinderi tactice este mai mare, in conditiile in care verificarea se face in contextul jocului propiru-zis.

 Drept urmare, creste increderea jucatorilor in capacitatea lor de folosi respectivele deprinderi in meciurile de campionat.

 Daca echipa antrenata urmeaza sa participe la viitoare competitii de tip turneu, este logic sa se organizeze un turneu in aceasta etapa a jocurilor demonstrative.

 Volumul si intensitatea antrenamentelor nu va scadea pe toata durata desfasurarii jocurilor demonstrative. Participarea echipei la aceste jocuri nu constituie un motiv serios de scadere calitativa si cantitativă a pregatirii, mai ales a acelui tip de antrenament menit sa perfectioneze calitatile specifice (viteza, puterea si rezistenta). De retinut ca “ceea ce nu se antreneaza, se dezantreneaza“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s